Kapří hranolky I.
Suroviny
600 g kapřích filetů
čerstvě vymačkaná citronová šťáva
100 g hladké mouky
60 g solamylu
1/2 lžičky pálivé papriky
slunečnicový olej na smažení
limetka nebo citron k podávání
MARINÁDA:
4 stroužky česneku (rozmačkané nožem)
40 g sojové omáčky
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mletého kmínu
sůl
špetka chilli
LIMETKOVO-KOPROVÝ DIP:
140 g majonézy
2 stroužky česneku (rozmělněné nožem)
2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
šťáva z 1/2 limetky
sůl
pepř
Postup
Nejprve uděláme dip: všechny suroviny smícháme v misce. Osolíme, a opepříme a dáme zakryté do lednice.
Kapří filety pokapeme citronovou šťávou z obou stran a necháme 10 minut odležet. Potom rybu nakrájíme na 1 cm široké proužky.
Všechny přísady na marinádu našleháme v misce, přidáme cca 100 ml vody a v marinádě obalíme kapří hranolky a necháme 3 - 4 hodiny marinovat.
Mouku smícháme se solamylem a paprikou a pak ve směsi obalíme okapané kapří hranolky. Smažíme je ve vyšší vrstvě oleje dočervena. Potom přendáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Kapří hranolky servírujeme v kornoutech z papíru, přidáme dip a podáváme nejlépe s limetou nebo citronem na pokapání.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 682x
Komentáře receptu Kapří hranolky I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!