Domácí čokoládový krém
Suroviny
120 g moučkového cukru
200 g sušeného mléka
100 g másla
3 lžíce kakaa
50 g lískových oříšků (opražených a co nejjemněji namletých)
Postup
Prosejeme moučkový cukr a sušené mléko, každou surovinu do jiné misky. Máslo nakrájíme na kostičky. Přivedeme k varu 120 ml vody a horkou vodou zalijeme moučkový cukr v hlubší misce. Přidáme k němu nakrájené máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Elektrickým šlehačem začneme šlehat a přisypeme polovinu sušeného mléka. Šleháme asi 2 minuty a potom přisypeme zbytek sušeného mléka. Měla by nám vzniknout hustší krémová hmota. Přidáme kakao, oříšky a další 3 minuty mícháme.
Rozdělíme do sklenic a necháme vychladnout v lednici.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 742x
Komentáře receptu Domácí čokoládový krém
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!