Krupicový trhanec
Suroviny
500 ml mléka
4 vejce
30 g cukru
150 g krupice
máslo na pekáč
sůl
cukr na posypání
šťáva z kompotu na polití
Postup
V polovině mléka rozšleháme žloutky se špetkou soli, cukrem a krupicí. Necháme asi hodinu stát, aby krupice nabobtnala. Potom přilijeme zbylé mléko, zamíchánme a vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný pekáč a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Upečené těsto potom vidličkou natrháme na kousky, obrátíme a dopečeme dozlatova. Dle potřeby a chuti můžeme přidat kousek másla.
Trhanec podáváme teplý s cukrem a politý šťávou z kompotu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 680x
Komentáře receptu Krupicový trhanec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!