Piškotové chlebíčky
Suroviny
4 vejce
50 ml oleje
140 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
1 lžíčka prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na formu
Krém:
250 ml mléka
50 g cukru krupice
1 balíček vanilkového pudinkového prášku
250 ml smetany ke šlehání
4 broskve (nebo kompot)
Postup
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec olej. Těsto vlijeme do vymazané chlebíčkové formy (srnčí hřbet). Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a teprve pak vyklopíme. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme dohladka. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a pak ji lehce vmícháme do rozšlehaného pudinku. Hotový krém naplníme do sáčku s trubičkou. Chlebíček nakrájíme na plátky silné 1 cm a na polovinu nastříkáme krém. Broskve nakrájíme na plátky a naskládáme na krém. Pak přiklopíme druhou částí korpusu a opět nastříkáme krém. Nakonec ozdobíme broskví a můžeme přidat i šlehačku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 419x
Komentáře receptu Piškotové chlebíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!