Růžičková kapusta na vestfálský způsob
Suroviny
1 kg růžičkové kapusty
200 g uzené klobásy
2 lžíce másla
polohrubá mouka
125 ml mléka
1 vejce
50 g nastrouhaného ementálu
cukr
sůl
strouhaný muškátový oříšek
petrželka
Postup
Růžičky kapusty omyjeme a vaříme 15 minut pod pokličkou v 1 l osolené vody. Klobásy nakrájíme na kolečka. Po 15 minutách kapustu slijeme a 125 ml vody dáme stranou. Na pánvi připravíme jíšku z másla a mouky, postupně do ní přiléváme mléko a za stálého míchání povaříme 5 minut. Omáčku odstavíme a přimícháme cukr, muškátový oříšek, sůl a vejce. Růžičky kapusty a nakrájené klobásy naskládáme do ohnivzdorné misky, zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a petrželkou a s kousky másla zapékáme v troubě asi 15 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 016x
Komentáře receptu Růžičková kapusta na vestfálský způsob
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!