Dušené drůbeží maso s květákem po arabsku
Suroviny
400 g krůtího nebo kuřecího masa
1-2 větší cibule
3 stroužky česneku
sůl
špetka mleté skořice
špetka mletého koriandru
nať koriandru
2 hřebíčky
mletý pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
1 velký květák
olej
Postup
Květák rozebereme na růžičky, asi 5 minut je povaříme v osolené vodě a dáme je oschnout. Pak jej opečeme na oleji dorůžova. Na stejné pánvi osmahneme maso nakrájené na kousky. Přidáme nasekanou cibuli a česnek a opečeme dozlatova. Okořeníme, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi půl hodiny. Potom přidáme protlak, opečený květák a ještě asi 10-15 minut společně vše dusíme doměkka. Pokrm by neměl obsahovat mnoho šťávy.
Podáváme s kurkumovou rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1 963x
Komentáře receptu Dušené drůbeží maso s květákem po arabsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!