Koláč Hrk Hrk

Suroviny

Těsto:
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce

Krém:
250 ml trvanlivé smetany ke šlehání
1 ztužovač do šlehačky
1 vanilkový pudink bez vaření (nezaměnit za klasický)
2 mandarinkové malé kompoty (ev. jiný kompot)

recept nemá fotografii

Postup

Mouku, cukr a prášek do pečiva promísíme, přilijeme mléko, olje a přidáme vajíčka. Vše důkladně promícháme a nalijeme do hlubšího pekáče, předem vyloženého pečícím papírem (nebo vymazaného tukem a vysypaného moukou). Těsto v pekáči rozetřeme a upečeme asi 25-30 minut při 150°C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Pudinkový prášek, ztužovat šlehačky, smetanu a mandarinkové kompoty i se šťávou dáme do uzavíratelné nádoby. Před uzavřením nemícháme. Nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme. Vytvoří se hustý mandarinkový krém.
Krém rozetřeme na vychladlý korpus a koláč necháme ještě aspoň půl hodiny zatuhnout v lednici.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 089x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,00 (počet: 2) 5,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koláč Hrk Hrk


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist