Koláč Hrk Hrk
Suroviny
Těsto:
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce
Krém:
250 ml trvanlivé smetany ke šlehání
1 ztužovač do šlehačky
1 vanilkový pudink bez vaření (nezaměnit za klasický)
2 mandarinkové malé kompoty (ev. jiný kompot)
Postup
Mouku, cukr a prášek do pečiva promísíme, přilijeme mléko, olje a přidáme vajíčka. Vše důkladně promícháme a nalijeme do hlubšího pekáče, předem vyloženého pečícím papírem (nebo vymazaného tukem a vysypaného moukou). Těsto v pekáči rozetřeme a upečeme asi 25-30 minut při 150°C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Pudinkový prášek, ztužovat šlehačky, smetanu a mandarinkové kompoty i se šťávou dáme do uzavíratelné nádoby. Před uzavřením nemícháme. Nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme. Vytvoří se hustý mandarinkový krém.
Krém rozetřeme na vychladlý korpus a koláč necháme ještě aspoň půl hodiny zatuhnout v lednici.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 089x
Komentáře receptu Koláč Hrk Hrk
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!