Tvarohové suflé s malinami
Suroviny
250 g tvarohu
1 pomeranč
2 vejce
40 g cukru krupice
60 g cukru moučky
strouhanku nebo mleté ořechy nebo mandle
máslo
maliny nebo rybíz
Na omáčku:
cukr krupici, 100 ml červeného vína, maliny
Postup
Žloutky s cukrem krupicí ušleháme ve vodní lázni do pěny. Po částech postupně přidáme tvaroh a pomerančovou kůru. Z bílků a cukru moučky ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do
tvarohové směsi. Šest menších zapékacích misek vymažeme máslem, vysypeme strouhamkou nebo sekanými ořechy či mandlemi a rozdělíme do nich tvarohovou hmotu. Naplněné formy dáme na pekáč,podlijeme vodou do výšky maximálně 1 cm a dáme 15 minut péct do vyhřáté trouby. Na pánvi necháme zkaramelizovat 3 lžíce cukru, přilijeme víno a přidáme ovoce. Směs za stálého míchání povaříme.
Suflé vyklopíme na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme ovocem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 529x
Komentáře receptu Tvarohové suflé s malinami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!