Vepřový bůček s pikantní omáčkou
Suroviny
600 g vepřového bůčku
1 cibule
3 lžíce rajského protlaku
3 stroužky česneku
1 sterilovaná okurka
50 g kaparů
50 g nakládaných červených fazolí
2 lžíce oleje
kmín
sůl
pepř
paprika na ozdobu
Postup
Troubu předehřejeme na 250 °C. Bůček očistíme a kůži nařežeme do tvaru mřížky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
Dáme do pekáče kůží dolů. Přiklopíme alobalem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby. Za občasného přelévání pečeme přibližně půl hodiny. Potom maso vyndáme, otočíme a pořád přikryté pečeme další půl hodiny.
Mezitím připravíme omáčku: na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek. Potom zarestujeme rajský protlak a přilijeme 200 ml vody. Přidáme nastrouhanou okurku , kapary a fazole. Celé 5 minut povaříme a osolíme, opepříme. Maso poté odklopíme a ještě asi 15 minut dopečeme, aby mělo hezkou barvu.
Kůže by měla tvořit zlatohnědou křupavou kůrku. Podáváme pokrájené na plátky, zdobené paprikou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 973x
Komentáře receptu Vepřový bůček s pikantní omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!