Vepřový bůček s pikantní omáčkou

Suroviny

600 g vepřového bůčku
1 cibule
3 lžíce rajského protlaku
3 stroužky česneku
1 sterilovaná okurka
50 g kaparů
50 g nakládaných červených fazolí
2 lžíce oleje
kmín
sůl
pepř
paprika na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 250 °C. Bůček očistíme a kůži nařežeme do tvaru mřížky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

Dáme do pekáče kůží dolů. Přiklopíme alobalem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby. Za občasného přelévání pečeme přibližně půl hodiny. Potom maso vyndáme, otočíme a pořád přikryté pečeme další půl hodiny.

Mezitím připravíme omáčku: na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek. Potom zarestujeme rajský protlak a přilijeme 200 ml vody. Přidáme nastrouhanou okurku , kapary a fazole. Celé 5 minut povaříme a osolíme, opepříme. Maso poté odklopíme a ještě asi 15 minut dopečeme, aby mělo hezkou barvu.

Kůže by měla tvořit zlatohnědou křupavou kůrku. Podáváme pokrájené na plátky, zdobené paprikou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 973x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový bůček s pikantní omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist