Šoulet
Suroviny
1 hrnek hrachu
1 hrnek krup
3 cibule
7 stroužků česneku
1-2 lžíce sádla či oleje
majoránka
pepř
sůl
Postup
Den předem namočený hrách uvaříme, kroupy propláchneme, vsypeme do hrnce s vroucí vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle či na oleji do růžova, česnek prolisujeme. Smícháme uvařený hrách, kroupy, osmaženou cibuli, prolisovaný česnek, přidáme majoránku, osolíme, opepříme, dáme do vymazaného pekáče a v předehřáté troubě zapečeme při 200°C asi 20 minut.
Šoulet je dobrý jako příloha k pečené huse, uzenému, párku i jen tak samotný.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Alen,
Zobrazeno 9 037x
Komentáře receptu Šoulet
anonym: | úterý 8. února 2011 |
Již dávno zapomenutý recept se obnoví právě takovýmhle výborným receptem. Zkusila a vyhrála u oběda na celé čáře. Internet je stejně bezva , že najdeme to, co potřebujeme. Bezva, bezva , bezva. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!