Lučina
Suroviny
500 g hustý bílý jogurt (např. Selský Hollandia)
180 g zakysaná smetana
sůl
Další potřeby:
sklenice nebo jiná nádoba s víkem
čistá utěrka
Postup
Lučinu lze připravit jen z jogurtu, ale lahodnější je s přidáním zakysané smetany. Obojí dobře promícháme a podle chuti osolíme. (Pokud ji nebudeme solit, můžeme ji pak použít na sladko). Utěrku vložíme do nádoby a do ní vlijeme jogurtovou směs. Bude z ní odkapávat syrovátka. Přiklopíme víkem a konce utěrky dáme nahoru na víko, bude nasáklá syrovátkou, která by odkapávala mimo nádobu. Vložíme do lednice a po několika hodinách zkontrolujeme, zda spodní část není namočená v syrovátce. Pokud ano, povytáhneme utěrku s lučinou nahoru. Druhý den je hotová, vznikne cca 300 g lučiny.
Syrovátku je možno použít na pečení chleba.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 748x
Komentáře receptu Lučina
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!