Francouzský koláč
Suroviny
TĚSTO:
1 1/4 hrnku hladké mouky
sůl
70 g másla
2 - 3 lžíce vody
NÁPLŇ:
300 ml mléka
3 vejce
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku mouky
1 vanilkový cukr
Postup
Smícháme mouku se špetkou soli, přidáme na kousky nakrájené máslo a začneme míchat. Vytvoří se suchá směs připomínající vločky. Poté začneme po lžících přidávat vodu. Až budeme mít těsto, zabalíme ho do folie a dáme na 30 minut vychladit.
Mléko ohřejeme. Vyšleháme vejce s cukrem, vmícháme vanilkový cukr a nakonec mléko. Těsto vyválíme a vmáčkneme do koláčové formy, zalijeme náplní a pečeme na 180 °C asi 15 minut, poté teplotu snížíme a dopečeme zhruba 30 - 45 minut, dokud náplň neztuhne.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 109x
Komentáře receptu Francouzský koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!