Pečené uzené
Suroviny
1,5 kg uzené krkovice
1/4 l piva
1 lžíce octa
8 hřebíčků
1 lžíce cukru krupice
Postup
Do krkovice vcelku zapícháne zvrchu hřebíčky, dáme ji na pekáč, po vrchní ploše rovnoměrně posypeme cukrem a pokropíme octem. Podlijeme pivem (může být jak světlé, tak i černé) Pečeme v troubě zakryté alobalem při 200°C 45 minut, poté odkryjeme a pečeme za občasného polití pečeně výpekem do utvoření kůrky. Po dopečení vytáhneme hřebíčky a maso nakrájíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a se špenátem či zelím.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Alen,
Zobrazeno 5 673x
Komentáře receptu Pečené uzené
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!