Hovězí žebra pečená v marinádě
Suroviny
3 kg hovězích žeber
1 lžíce římského kmínu
50 g dijonské hořčice
25 g medu
rajčatový protlak
sůl
pepř
Postup
Žebra osolíme a opepříme. Obojí do masa důkladně vetřeme a potom naložíme do marinády z hořčice, medu, protlaku a římského kmínu. Takto připravené maso necháme minimálně den odležet, nejlépe však 3 dny.
Žebra dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut. Potom maso přiklopíme, snížíme teplotu na 130 °C a pečeme, dokud kosti samovolně neodpadávají od masa. Dle potřeby podléváme vodou.
Podáváme s chlebem a grilovanou zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 403x
Komentáře receptu Hovězí žebra pečená v marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!