Čokoládový koláč s jahodovou omáčkou
Suroviny
100 g moučkového cukru
50 g vanilkového cukru
350 g kvalitní hořké čokolády
180 g másla
5 žloutků
5 bílků
30 g hladké mouky
30 g solamylu
1/2 prášku do pečiva
500 g jahod
50 g cukru
sůl
Postup
Vyšleháme žloutky s oběma cukry a zvlášť ušleháme z bílků sníh. Ve vodní lázni zvolna rozpustíme čokoládu společně s máslem. Opatrně vmícháme sníh do žloutků, přidáme smě másla a čokolády, mouku, solamyl a špetku soli. Připravenou směs vlijeme do formy vymazané máslem a pečeme při teplotě 165 °C asi 40 minut.
Jahody s cukrem svaříme v malém množství vody a ponorným mixérem rozmixujeme. Omáčku případně dohustíme špetkou pudinkového prášku rozpuštěného ve vodě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 738x
Komentáře receptu Čokoládový koláč s jahodovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!