Vepřová kýta na fenyklu a citronu
Suroviny
600 g vepřové kýty s kůží
200 g malých brambor
20 g fenyklových semínek
1 snítka tymiánu
20 ml olivového oleje
2 citrony
50 g másla
100 ml drůbežího vývaru
1 fenykl
Postup
Tymián a fenyklová semínka společně rozdrtíme. Přidáme sůl. Kůži kýty nařízneme na čtverečky a opepříme. Směs vetřeme do kůže, zakápneme olejem a znovu promažeme rukou. Stejný postup opakujeme i na druhé straně, ale bez nařezávání. Potom do řezů přidáme trošku másla. Fenykl nakrájíme na klínky, které rozložíme v pekáči kolem masa. Přidáme také nakrájený citron. Maso dokola zasypeme také nakrájenými bramborami. Osolíme je a podlijeme vývarem.
Pečeme při 180 °C asi 1,5 hodiny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 717x
Komentáře receptu Vepřová kýta na fenyklu a citronu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!