Pečená krkovička
Suroviny
1,5 kg krokovičky
sůl
kmín
sulnečnicový olej
2 dl štěpky Muurikka
brambory
kořenová zelenina
Postup
Do masa jsme ráno vetřeli 2 hodiny přes pečením sůl a celý kmín a polili ho slunečnicovým olejem. Krovičku jsme vložili do
Muurikka Smoker a přidali dřevní štěpku na tác. Hodina uplynula, je čas kontroly. Maso ještě nemá tu správnou barvu, ale na vpich je dobré. Odhadujeme, že ještě 40-50 minut budeme udit a bude hotovo. Maso s pečenými bramborami vylepšíme uzenou zeleninou. Podle Finů je Smoker vhodný na všechno, tak to vyzkoušíme.
Připravíme si kořenovou zeleninu (3 mrkve a ¼ celeru nakrájené na 0,5 cm široké plátky), 2 menší cibule (rozkrojené na půlku) a 6 stroužků česneku. Vylepšíme to ještě cuketou (rozkrojenou na čtvrtky).
Předpokládáme, že se kořenová zelenina bude dělat déle, proto jsme ji přidali spolu s cibulí a česnekem po 70 minutách uzení masa. Za dalších 20 minut jsme přidali cuketu a to už měla krkovice krásnou barvu a voněla až se nám zbíhali sliny.
Krkovička je po 110 minutách na pohled špičková.
Nakrájet na tenké plátky, které jsem položila na uzenou zeleninu, nahoru cuketová ozdoba a pečené brambory (z trouby z kuchyně). Vypadalo to a chutnalo báječně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 032x
Zdroj: http://www.gril-muurikka.cz/
Komentáře receptu Pečená krkovička
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!