Červený sametový dort
Suroviny
Korpus:
250 g hladké mouky
300 g cukru krupice
125 g másla
2 vejce
2 lžíce hořkého kakaa
1/4 lžičky červeného potravinářského barviva
1/2 lžička soli
1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
250 ml podmáslí
1 lžíce octa
1 lžička jedlé sody
Bílý krém:
500 g mascarpone
200 g moučkového cukru
400 ml šlehačky
1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
Červený krém:
6 lžic bílého krému
1/2 lžičky červeného potravinářského barviva
Dále na ozdobení:
marcipánová hmota
Postup
Změklé máslo šleháme aspoň 10 minut s cukrem. Směs musí být načechraná. Za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém. Smícháme prosátou mouku s kakaem a solí. Zamícháme barvivo do podmáslí. Mouku a podmáslí smícháme s máslovou hmotou. Nakonec smícháme ocet se sodou a přidáme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a uhladíme, pečeme v předehřáté troubě při 175.C 25 až 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený.
Bílý krém připravíme vyšleháním mascarpone s cukrem, pak přidáme vychlazenou šlehačku a šleháme do tuha. Červený krém připravíme smícháním bílého krému s červeným barvivem.
Upečený vychladlý korpus rozpůlíme asi na 4 korpusy cca 2 cm vysoké, naplníme je bílým krémem. Nakonec celý dort potřeme krémem, ozdobíme červeným krémem a ozdobami z marcipánu, který jsme rozváleli a vykrojili např. vykrajovátky na cukroví.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 892x
Komentáře receptu Červený sametový dort
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!