Vesnický knedlík
Suroviny
400 g toastového chleba
1/2 svazku petržele
1 dl mléka
1 vejce
100 ml 31% smetany
špetka muškátového oříšku
1 kostka másla
Postup
Toastový chléb nakrájíme na kostky, které dáme na půl hodiny vysušit do trouby při 120 °C. Kostky vysušeného chleba osolíme, opepříme a zalijeme mlékem. Přidáme muškátový oříšek, vejce, smetanu a nasekanou petrželku. Vše promícháme a touto směsí naplníme formu. Vaříme v napařovacím hrnci 20 - 25 minut. Jakmile se knedlík začne odlepovat od okraje formy, je hotový.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 571x
Komentáře receptu Vesnický knedlík
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!