Králičí hřbet v anglické slanině
Suroviny
2 králičí hřbety
1 lžíce vinného octa
1 lžíce tymiánové pasty
100 g plátků slaniny
100 ml bílého vína
50 g másla
100 g černé čočky
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 pastiňák
1 šalotka
Postup
Hřbety vykostíme, pomažeme tymiánovou pastou, osolíme a opepříme. Obalíme ve slanině a opečeme. Potom hřbety přendáme na 15 minut do trouby, kterou jsem předehřáli na 180 °C.
Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Potom přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a pastiňák. Restujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až zelenina zhnědne, zalijeme vínem a vodou a přiklopíme poklicí. Až zelenina změkne, přidáme čočku. Osolíme, zakápneme octem a přidáme máslo.
Hřbety vyndáme, dáme na sporák a podlijeme vínem. Víno necháme zredukovat a přidáme trošku másla.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 904x
Komentáře receptu Králičí hřbet v anglické slanině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!