Králičí hřbet v anglické slanině

Suroviny

2 králičí hřbety
1 lžíce vinného octa
1 lžíce tymiánové pasty
100 g plátků slaniny
100 ml bílého vína
50 g másla
100 g černé čočky
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 pastiňák
1 šalotka

recept nemá fotografii

Postup

Hřbety vykostíme, pomažeme tymiánovou pastou, osolíme a opepříme. Obalíme ve slanině a opečeme. Potom hřbety přendáme na 15 minut do trouby, kterou jsem předehřáli na 180 °C.

Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Potom přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a pastiňák. Restujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až zelenina zhnědne, zalijeme vínem a vodou a přiklopíme poklicí. Až zelenina změkne, přidáme čočku. Osolíme, zakápneme octem a přidáme máslo.

Hřbety vyndáme, dáme na sporák a podlijeme vínem. Víno necháme zredukovat a přidáme trošku másla.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 904x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí hřbet v anglické slanině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist