Husa na smetaně s vínem
Suroviny
1 husa (cca 3 kg)
2 lžíce hladké mouky
5 mladých cibulí
2 dl smetany na vaření
1 lžíce mletého zázvoru
2 dl bílého vína
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
sůl
Postup
Husu omyjeme, očistíme a zevnitř i na povrchu jí osolíme, okořeníme zázvorem a nahrubo mletým pepřem. Dáme jí na pekáč hřbetem nahoru, přidáme polovinu rozkrojené cibule a nové koření. Podlijeme horkou vodou, zakryjeme a dáme péct při 200 °C asi na 100 - 130 minut. Při pečení dle potřeby podléváme teplou vodou a maso poléváme vypečenou šťávou.
Ve druhé polovině pečení husu obrátíme břichem nahoru a pečeme, dokud není ze všech stran měkká a zlatá. Přilijeme víno. Ke konci pečení husu už šťávou nepoléváme a nezakrýváme, aby kůže zůstala křupavá.
Upečenou husu vyndáme z pekáče, šťávu přecedíme a cibuli můžeme propasírovat - jak má kdo rád. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme smetanu, rozmícháme a krátce povaříme. Pečenou husu naporcujeme a při podávání poléváme horkou šťávou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 014x
Komentáře receptu Husa na smetaně s vínem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!