Marcipánové řezy
Suroviny
TĚSTO:
6 vajec
150 g krupicového cukru
2 lžíce oleje
85 g polohrubé mouky
95 g bramborového škrobu
20 g kakaa
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
KRÉM:
125 ml plnotučného mléka
120 g krupicového cukru
15 g vanilkového cukru
350 g másla
160 g sušeného mléka
marcipán
čokoládová poleva
Postup
Plech s vyššími okraji o rozměrech 34 x 26 cm vyložíme pečicím papírem. Mouku prosejeme spolu s bramborovým škrobem, kakaem a práškem do pečiva. Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh. Postupně po lžících do sněhu zašleháme cukr, žloutky a olej. Vařečkou do směsi opatrně zamícháme sypké ingredience. Těsto nalijeme na plech a uhladíme. Pečeme 20 až 25 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Korpus necháme po upečení vychladnout.
Připravíme si krém - mléko s cukrem a vanilkovým cukrem ohřejeme a stále mícháme, dokud se cukr nerozpustí, poté necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukry a mlékem a nakonec sušeným mlékem. Třeme asi 10 minut, aby se vše dobře propojilo.Vychladlý korpus rozřízneme podélně na polovinu. Na jednu část rozetřeme připravený krém a přikryjeme jej druhou částí. Poté vyválíme plát z marcipánu a rozložíme na vrch korpusu, nakonec pokapeme čokoládou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 313x
Komentáře receptu Marcipánové řezy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!