Králík na houbách a pórku

Suroviny

1 králík (cca 1,5 – 2 kg)
2 cibule
1 pórek
2 uzené klobásy
250 g slaniny
250 g čerstvých hub
1 stroužek česneku
sůl
pepř
bazalka
hořčice

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pekáči v troubě jí necháme vysmažit. Porce králíka prošpikujeme zbytkem na nudličky nakrájené slaniny. Porce masa ze všech stran osolíme, opepříme a jemně potřeme hořčicí a ze všech stran zprudka orestujeme na vysmažené slanině.

Poté přidáme na plátky pokrájený česnek, na kroužky nakrájené pórek, na hrubší kousky nakrájenjé houby, na kolečka nakrájené klobásy. Toutu směsí proložíme porce masa a krátce podusíme, dokud zelenina nezměkne a pustí vodu. Potom vše promícháme tak, aby porce masa byly proloženy touto směsí. Podlijeme vařící vodou, aby bylo maso ze 3/4 ponořené. Přiklopíme a pečeme v troubě asi 2 hodiny. Maso obracíme a dle potřeby podléváme.

Když šťáva pod masem začne houstnout, posypeme maso bazalkou a přelijeme šťávou ze dna pekáče. Odklopené přendáme na horní plech a grilem dopečeme kůrku králíka. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 216x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na houbách a pórku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist