Králík na houbách a pórku
Suroviny
1 králík (cca 1,5 – 2 kg)
2 cibule
1 pórek
2 uzené klobásy
250 g slaniny
250 g čerstvých hub
1 stroužek česneku
sůl
pepř
bazalka
hořčice
Postup
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pekáči v troubě jí necháme vysmažit. Porce králíka prošpikujeme zbytkem na nudličky nakrájené slaniny. Porce masa ze všech stran osolíme, opepříme a jemně potřeme hořčicí a ze všech stran zprudka orestujeme na vysmažené slanině.
Poté přidáme na plátky pokrájený česnek, na kroužky nakrájené pórek, na hrubší kousky nakrájenjé houby, na kolečka nakrájené klobásy. Toutu směsí proložíme porce masa a krátce podusíme, dokud zelenina nezměkne a pustí vodu. Potom vše promícháme tak, aby porce masa byly proloženy touto směsí. Podlijeme vařící vodou, aby bylo maso ze 3/4 ponořené. Přiklopíme a pečeme v troubě asi 2 hodiny. Maso obracíme a dle potřeby podléváme.
Když šťáva pod masem začne houstnout, posypeme maso bazalkou a přelijeme šťávou ze dna pekáče. Odklopené přendáme na horní plech a grilem dopečeme kůrku králíka. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 216x
Komentáře receptu Králík na houbách a pórku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!