Pikantní hovězí - falešní španěláci
Suroviny
300 g zadního hovězího masa
2 velké cibule
3 nakládané okurky
3 vejce
100 g libové anglické slaniny
1 párek
2 lžíce plnotučné hořcice
masox
sůl
pepř
1 l vody
2 lžíce oleje
hladká mouka na zahuštění omáčky
Postup
Nakrájíme maso na kostky, zakápneme olejem a necháme v chladu odležet( třeba přes noc ). Uvaříme vejce na trvrdo. Nakrájíme si cibuli, párek, anglickou slaninu a vejce. V papiňáku na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme anglickou slaninu a maso, až se šťáva skoro vysmahne, přidáme hořčici, vejce, párek, okurky ( lze i trochu láku z okurek ),masox, osolíme, opepříme, vše zamícháme a zalijeme vodou. V papiňáku necháme cca 35-40 minut dusit. Otevřeme papiňák, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě chvíli povaříme.
Kdo rád tvrdší okurky a párek, přidá je až po otevření papiňáku.
Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Alen,
Zobrazeno 3 302x
Komentáře receptu Pikantní hovězí - falešní španěláci
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!