Pikantní roštěnky s křenem a smetanou
Suroviny
4 plátky hovězí roštěnky
50 g slaniny
50 g másla
50 g rajčat
30 g strouhaného křenu
hladká mouka
125 ml sladké smetany
sůl
špetka pepře
Postup
Maso lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme. Po obou stranách opečeme na másle a během toho přidáme plátky slaniny. Opečené maso vyndáme, na každý plátek dáme opečenou slaninu a posypeme nastrouhaným křenem.
Vypečenou šťávu necháme vydusit, zaprášíme moukou a můžeme zjemnit smetanou. Po provaření přidáme na kousky nakrájená rajčata a touto omáčkou přelijeme roštěnky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 620x
Komentáře receptu Pikantní roštěnky s křenem a smetanou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!