Mořský ďas se špenátem, houbami a šalotkovou omáčkou

Suroviny

1 mořský ďas
slanina
čerstvý špenát
houby shiitake
1 stroužek česneku
sůl
bílý pepř

ŠALOTKOVÁ OMÁČKA:
1 šalotka
máslo
sůl
smetana na vaření

recept nemá fotografii

Postup

Filety z ryby omyjeme, osušíme, obtočíme plátkem slaniny lardo a jednu stranu ještě navíc obalíme ve strouhance. Krátce orestujeme na rozpáleném oleji a pak necháme dojít ve středně rozpálené troubě asi 7 minut.

Houby krátce opečeme s rozmačkaným stroužkem česneku na oleji a na krátkou dobu přihodíme čerstvý špenát. Rychle stáheneme z ohně a dáme ze špenátu odsát tuk a vodu na papírové utěrky.

Šalotku nakrájíme a dáme ji společně se smetanou provařit. Postupně přidáváme máslo, které za stálého míchání spojíme se šalotkou a smetanou. Poté už nevaříme, aby omáčka zůstala krémová.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 443x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mořský ďas se špenátem, houbami a šalotkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist