Mořský ďas se špenátem, houbami a šalotkovou omáčkou
Suroviny
1 mořský ďas
slanina
čerstvý špenát
houby shiitake
1 stroužek česneku
sůl
bílý pepř
ŠALOTKOVÁ OMÁČKA:
1 šalotka
máslo
sůl
smetana na vaření
Postup
Filety z ryby omyjeme, osušíme, obtočíme plátkem slaniny lardo a jednu stranu ještě navíc obalíme ve strouhance. Krátce orestujeme na rozpáleném oleji a pak necháme dojít ve středně rozpálené troubě asi 7 minut.
Houby krátce opečeme s rozmačkaným stroužkem česneku na oleji a na krátkou dobu přihodíme čerstvý špenát. Rychle stáheneme z ohně a dáme ze špenátu odsát tuk a vodu na papírové utěrky.
Šalotku nakrájíme a dáme ji společně se smetanou provařit. Postupně přidáváme máslo, které za stálého míchání spojíme se šalotkou a smetanou. Poté už nevaříme, aby omáčka zůstala krémová.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 443x
Komentáře receptu Mořský ďas se špenátem, houbami a šalotkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!