Jahodovorebarborový džem
Suroviny
1360 g rebarbory
2 citrony
1200 g krupicového cukru
1260 g jahod
3 jablka, každé pokrájené na plátky (bez jádřinců, se slupkou)
Postup
Den předtím, než začneme dělat džem, pokrájíme rebarboru na kostičky a dáme jí do mísy, pokapeme šťávou z jednoho citronu a posypeme polovinou cukru, přetáhneme fólií a dáme do lednice. Stejně tak jahody dáme do mísy, pokapeme šťávou z druhého citronu, zasypeme zbylým cukrem, přetáhneme fólií a dáme do lednice.
Druhý den scedíme do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod - měli bychom získat cca 1250 - 1500 ml tekutiny. Přelijeme do hrnce, přdáme plátky jablek a přivedeme k varu. Vaříme, dokud jablka lehce nepropíchneme vidličkou. Pak vše přendáme do mixéru a rozmixujeme do jablečného pyré. Vrátíme zpátky do hrnce, přidáme kousky rebarbory a jahod a necháme probublávat, dokud džem nezhoustne. Je to cca 45 - 55 minut.
Ještě horký džem plníme do sklenic, uzavřeme víčkem, překlopíme a necháme vychladnout. Potom otočíme zpátky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 053x
Komentáře receptu Jahodovorebarborový džem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!