Jahodovorebarborový džem

Suroviny

1360 g rebarbory
2 citrony
1200 g krupicového cukru
1260 g jahod
3 jablka, každé pokrájené na plátky (bez jádřinců, se slupkou)

recept nemá fotografii

Postup

Den předtím, než začneme dělat džem, pokrájíme rebarboru na kostičky a dáme jí do mísy, pokapeme šťávou z jednoho citronu a posypeme polovinou cukru, přetáhneme fólií a dáme do lednice. Stejně tak jahody dáme do mísy, pokapeme šťávou z druhého citronu, zasypeme zbylým cukrem, přetáhneme fólií a dáme do lednice.
Druhý den scedíme do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod - měli bychom získat cca 1250 - 1500 ml tekutiny. Přelijeme do hrnce, přdáme plátky jablek a přivedeme k varu. Vaříme, dokud jablka lehce nepropíchneme vidličkou. Pak vše přendáme do mixéru a rozmixujeme do jablečného pyré. Vrátíme zpátky do hrnce, přidáme kousky rebarbory a jahod a necháme probublávat, dokud džem nezhoustne. Je to cca 45 - 55 minut.
Ještě horký džem plníme do sklenic, uzavřeme víčkem, překlopíme a necháme vychladnout. Potom otočíme zpátky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 053x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodovorebarborový džem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist