Sendvič s pečeným bůčkem, zelím, sýrem a olivami
Suroviny
500 g bůčku
3 - 4 stroužky česneku
1/2 cibule, nakrájená na tenká kolečka
1 lžička kmínu
sůl
4 velké krajíce chleba
dijonská hořčice
1 sáček sterilovaného bílého zelí
4 plátky ementálu
4 plátky čedaru
kyselé okurky
Postup
Bůček ze všech stran osolíme, vetřeme do něj rozmělněné stroužky česneku. Cibuli nasypeme na dno pekáče, navrch dáme bůček, posypeme ho kmínem a lehce podlijeme vodou. Pečeme při 160 °C asi 2 hodiny. Necháme zcela vychladnout, potom nakrájíme na kousky.
Polovinu chlebů namažeme vypečeným sádlem z bůčku a hořčicí, navrch dáme plátky bůčku, zelí, vždy po dvou plátcích obou sýrů, plátky okurky, přiklopíme zbylými chleby, překrojíme a můžeme podávat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 783x
Komentáře receptu Sendvič s pečeným bůčkem, zelím, sýrem a olivami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!