Vepřové kostky s lilkem po asijsku
Suroviny
650 g vepřových kostek
2 lilky, pokrájené na kostky
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce třtinového cukru
5 hvězdiček badyánu
1 svitek skořice
2 najemno nasekané cibule
větší kousek nastrouhaného zázvoru
1 červená chilli paprika, nasekaná
svazek koriandru
2 lžíce rybí omáčky + na dochucení
1 velká limetka
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve velké hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme maso a ze všech stran ho do hněda opečeme. Pak maso vyndáme z hrnce, do hrnce dáme zbylý olej a osmahneme na něm lilek. Lilek vyndáme, do hrnce vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak do hrnce vrátíme maso i lilek a přidáme i badyán a skořici. Důkladně promícháme, aby se vše obalilo karamelem.
Potom přidáme cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékáme. Poté vmícháme i koriandr a rybí omáčku, přilijeme tolik vody, aby bylo maso z větší části ponořené, přiklopíme a dáme na hodinu péct do trouby. Potom dochutíme šťávou z limetky, případně i rybí omáčkou. Podáváme ozdobené koriandrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 668x
Komentáře receptu Vepřové kostky s lilkem po asijsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!