Vepřová roláda plněná šalvějovou nádivkou
Suroviny
3 kg vepřové kýty bez kosti, v celku
sůl
pepř
1 sklenička suchého červeného vína + navíc do nádivky
NÁDIVKA:
olivový olej
2 najemno nasekané cibule
200 g nahrubo nasekaných kuřecích jater
200 g mletého hovězího masa
75 g piniových ořechů, opražených nasucho
100 g rozinek
1/2 svazku šalvěje (natrhané lístky)
1 velký svazek nasekané petrželky
pár snítek tymiánu
Postup
Kytu omyjeme, osušíme, rozřízneme jí jako knihu, aby se její plocha zvětšila. Ze všech stran jí důlkladně osolíme a opepřeme a dáme stranou. Olej v pánvi rozpálíme, opečeme na něm dozlatova cibuli, přidáme játra a ze všech stran opečeme. Potom přidáme i mleté maso a opékáme dohněda, vařečkou drtíme, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky. Když je maso opečené, vmícháme do pánve oříšky a rozinky, nasekanou šalvěj, petrželku a tymián. Přilijeme trochu vína, zahřejeme, potom dochutíme solí a pepřem a potom necháme zchladnout.
Nádivku rozprostřeme na maso, zarolujeme ho, svážeme potravinářským provázkem, potřeme roládu olejem a dáme do pekáčku (na mřížku). Podlijeme vínem a při 160 °C pečeme 4 hodiny doměkka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 047x
Komentáře receptu Vepřová roláda plněná šalvějovou nádivkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!