Polentový nákyp s houbami
Suroviny
2 lžíce slunečnicového oleje
1 nasekaná cibule
1 mrkev, nahrubo nastrouhaná
kousek nastrouhaného celeru
sůl
pepř
1 utřený stroužek česneku
225 g směsi hub
1 lžíce čestvých tymiánových lístků
1 rajče, nakrájené na kostičky
250 ml kuřecího bujonu
1 hrnek instantní polenty
60 ml olivového oleje
3 - 4 lžíce strouhaného parmazánu
Postup
Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli, mrkev a celer, hodně osolíme a opepříme a za občasného míchání asi 5 minut opékáme, aby zelenina změkla. Přidáme česnek a minutu opékáme, pak přidáme houby a tymiánové lístky. Za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme rajče a další 2 minuty zahříváme. Postupně po částech přiléváme bujon a pak 30 minut vaříme, dokud směs nezhoustne. Sundáme z ohně a necháme vychladnout.
Ve středně velké míse smícháme polentu se 2 lžícemi vody. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, přidáme špetku soli a pak do vroucí vody poustpně přidáváme polentu. Opět přivedeme k varu a polentu podle návodu na obalu uvaříme. Sejmeme z ohně, přimícháme olej a polentu rovněž dle chuti osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 180 °C, polovinu polenty dáme na dno zapékací mísy, navrch dáme houbovou směs a překryjeme zbytkem polentové směsi. Posypeme parmazánem a pečeme 40 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 853x
Komentáře receptu Polentový nákyp s houbami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!