Rybízový koláč s bezé
Suroviny
250 g hladké mouky
špetka kypřícího prášku do pečiva
125 g másla
80 g moučkového cukru
2 žloutky
1 citron
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
80 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžíce citronové šťávy
špetka soli
100 g moučkového cukru
100 g čerstvého nebo mraženého rybízu
tuk na vymazání formy
Postup
Mouku promícháme s práškem do pečiva. Přidáme 80g moučkového cukru, změklé máslo, žloutky, 2 lžičky citronové kůry, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu.
Troubu vyhřejeme na 200 °C. Dortovou formu vymažeme tukem. Ze 2/3 těsta vyválíme plát a vyložíme jím dno formy. Ze zbytlého těsta uděláme váleček a vytvoříme z něj okraj. Naplněnou formu dáme do trouby a pečeme asi 20 minut.
Tvaroh rozšleháme s vejcem a moučkovým cukrem. Ochucený tvarohem potřeme povrch upečeného koláče a posypeme ho rybízem. Z bílků, špetky soli, citronové šťávy a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Přendáme jej do sáčku s tvořítkem a koláč na povrchu ozdobíme. Znovu dáme do trouby a krátce dorůžova zapečeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 413x
Komentáře receptu Rybízový koláč s bezé
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!