Pikantní květákový salát

Suroviny

1 středně velký květák
1 svazek jarní cibulky
20 g kopru
6 lístků bazalky
sůl
stroužek česneku
3 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
barevný mletý pepř
2 pomeranče
12 sýrových krekrů
listy hlávkového salátu na ozdobu
lístky bazalky na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vroucí osolenou vodou. Vaříme asi 6 - 8 minut. Vodu slijeme, květák necháme okapat a vychladnout.

Bylinky omyjeme a usekáme je najemno. Bílou část cibulky odkrojíme a nakrájíme na kolečka, zelené konce drobně nasekáme. Vinný ocet smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou. Přidáme lžíci olivového oleje a vše rozšleháme. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a nakonec vmícháme rozetřený stroužek česneku.

Růžičky květáku dáme do mísy a promícháme (aby se nerozpadly) s cibulí a bylinkami. Zeleninu zalijeme dresinkem a dáme asi na hodinu do ledničky. Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme do salátu. Nakonec všechno ozdobíme listy hlávkového salátu, sýrovými krekry a bazalkou.

Podáváme s pečivem nebo s česnekovou topinkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 676x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní květákový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist