Pikantní květákový salát
Suroviny
1 středně velký květák
1 svazek jarní cibulky
20 g kopru
6 lístků bazalky
sůl
stroužek česneku
3 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
barevný mletý pepř
2 pomeranče
12 sýrových krekrů
listy hlávkového salátu na ozdobu
lístky bazalky na ozdobu
Postup
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vroucí osolenou vodou. Vaříme asi 6 - 8 minut. Vodu slijeme, květák necháme okapat a vychladnout.
Bylinky omyjeme a usekáme je najemno. Bílou část cibulky odkrojíme a nakrájíme na kolečka, zelené konce drobně nasekáme. Vinný ocet smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou. Přidáme lžíci olivového oleje a vše rozšleháme. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a nakonec vmícháme rozetřený stroužek česneku.
Růžičky květáku dáme do mísy a promícháme (aby se nerozpadly) s cibulí a bylinkami. Zeleninu zalijeme dresinkem a dáme asi na hodinu do ledničky. Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme do salátu. Nakonec všechno ozdobíme listy hlávkového salátu, sýrovými krekry a bazalkou.
Podáváme s pečivem nebo s česnekovou topinkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 676x
Komentáře receptu Pikantní květákový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!