Jablečný nákyp s vanilkovou omáčkou

Suroviny

800 g vyzrálých jablek
80 g moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička másla
400 g dětských piškotů
100 g másla

OMÁČKA:
300 ml mléka nebo smetany
3 žloutky
60 g cukru
150 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového curku
lístky meduňky

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Vložíme do kastrolu, přilijeme 100 ml vody, přidáme lžičku másla a rozvaříme. Jablkovou kaši osladíme moučkovým cukrem a ochutíme skořicí.

Piškoty rozdrtíme nahrubo. Do nákypové formy silně vymazané máslem narovnáme ve vrstvách rozdrcené piškoty a jablkovou kaši. Spodní a horní vrstva má být z piškotů. Povrch nákypu poklademe vločkami másla a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Na omáčku rozšleháme žloutky s cukrem v nádobce, kterou postavíme do horké vodní lázně. Přidáme horké mléko nebo smetanu a šleháme do zhoustnutí. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Do studené omáčky zamícháme vanilkový cukr a ušlehanou smetanu.

Jablečný nákyp můžeme podávat jak teplý, tak i studený, přelitý vanilkovou omáčkou a ozdobený lístky čerstvé meduňky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 990x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečný nákyp s vanilkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist