Pikantní vepřové řízky I.
Suroviny
600 g vepřové kýty
1 zelená paprika
2 chilli papričky
1 lžička mletého černého pepře
2 hřebíčky
7 cl hustého bílého jogurtu
1/2 lžičky mleté skořice
3 bobkové listy
sůl
olej na smažení
čerstvá petrželka
Postup
Vepřovou kýtu omyjeme a osušíme. Nakrájíme na osm velkých plátků, naklepeme je tupou stranou kuchyňského nože podélně a napříč a osolíme.
Papriku omyjeme, rozpůlíme a zbaíme semen. Potom jí oloupeme a dužinu nasekáme. Jogurt smícháme s drcenými chilli papričkami, sekanou paprikou, pepřem a mletými hřebíčky. Připravenou směs vetřeme do masa a v chladu marinujeme 6 hodin.
V široké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme bobkové listy a skořici a na minutu snížíme teplotu a pánví několikrát zatřepeme. Pak zvýšíme teplotu na maximum a dáváme řízky do pánve. Po obou stranách je rychle opečeme. Když jsou upečené a marináda není tekutá, rychle přendáme na talíře a ihned je podáváme.
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 845x
Komentáře receptu Pikantní vepřové řízky I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!