Pikantní vepřové řízky I.

Suroviny

600 g vepřové kýty
1 zelená paprika
2 chilli papričky
1 lžička mletého černého pepře
2 hřebíčky
7 cl hustého bílého jogurtu
1/2 lžičky mleté skořice
3 bobkové listy
sůl
olej na smažení
čerstvá petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou kýtu omyjeme a osušíme. Nakrájíme na osm velkých plátků, naklepeme je tupou stranou kuchyňského nože podélně a napříč a osolíme.

Papriku omyjeme, rozpůlíme a zbaíme semen. Potom jí oloupeme a dužinu nasekáme. Jogurt smícháme s drcenými chilli papričkami, sekanou paprikou, pepřem a mletými hřebíčky. Připravenou směs vetřeme do masa a v chladu marinujeme 6 hodin.

V široké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme bobkové listy a skořici a na minutu snížíme teplotu a pánví několikrát zatřepeme. Pak zvýšíme teplotu na maximum a dáváme řízky do pánve. Po obou stranách je rychle opečeme. Když jsou upečené a marináda není tekutá, rychle přendáme na talíře a ihned je podáváme.

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 845x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní vepřové řízky I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist