Zeleninová polévka se zakysanou smetanou
Suroviny
30 g másla
60 g krupice
1 l vývaru
2 malé mrkve
1 malá červená cibule
100 g hrášku
100 g fazolek
1 červená paprika
cibulová nať
250 ml zakysané smetany
petrželka
sůl
pepř
4 slabé plátky chleba
Postup
Na rozehřátém másle zpěníme krupici a zalijeme ji vývaarem. Dobře rozmícháme a ještě 10 minut povaříme. Mrkev a cibulku očistíme a jemně pokrájíme. Dáme společně s hráškem a fazolkami do polévky a vaříme 5 minut. Dále přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a cibulovou nať. Osolíme a opepříme. Před podáváním polévku zjemníme zakysanou smetanou.
Jako vhodný doplněk mohou posloužit chlebové krutony. Jsou to slabé plátky chleba, které rozložíme na plech a v troubě upečeme dozlatova. Polévku nakonec dozdobíme snítkou petrželky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 402x
Komentáře receptu Zeleninová polévka se zakysanou smetanou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!