Vepřové steaky s jarní zeleninou
Suroviny
600 g vepřové pečeně bez kosti
2 malé cukety
1 svazek jarní cibulky
80 g hrachových lusků
4 mrkve
1 kedlubna
80 g másla
sůl
bílý pepř
3 lžíce oleje
špetka grilovacího koření
600 g brambor
olej na smažení
Postup
Zeleninu očistíme a omyjeme. Cuketu a mrkev nakrájíme na klínky, kedlubnu na kousky a cibulky rozkrájíme i s natí na kolečka. Hrachové lusky očistíme a spaříme ve vroucí vodě. Nakrájenou zeleninu zalijeme vroucí osolenou vodou a asi 5 minut blanšírujeme.
Maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením a po obou stranách opečeme doměkka. Potom maso zastříkneme vlažnou vodou a několik minut ho dusíme.
Zeleninu slijeme do cedníku a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso na něm několik minut restujeme. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme do poloměkka. Necháme je vychladnout a potom je nakrájíme na měsíčky. V dostatečném množství oleje dílky brambor osmažíme dozlatova. Přendáme na papírový ručník a lehce osolíme.
Plátky masa naskládáme na talíře, přelijeme výpekem a obložíme orestovanou zeleninou.
Podáváme s americkými bramborami a ozdobíme salátem a petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 690x
Komentáře receptu Vepřové steaky s jarní zeleninou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!