Vepřové steaky s jarní zeleninou

Suroviny

600 g vepřové pečeně bez kosti
2 malé cukety
1 svazek jarní cibulky
80 g hrachových lusků
4 mrkve
1 kedlubna
80 g másla
sůl
bílý pepř
3 lžíce oleje
špetka grilovacího koření
600 g brambor
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Zeleninu očistíme a omyjeme. Cuketu a mrkev nakrájíme na klínky, kedlubnu na kousky a cibulky rozkrájíme i s natí na kolečka. Hrachové lusky očistíme a spaříme ve vroucí vodě. Nakrájenou zeleninu zalijeme vroucí osolenou vodou a asi 5 minut blanšírujeme.

Maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením a po obou stranách opečeme doměkka. Potom maso zastříkneme vlažnou vodou a několik minut ho dusíme.

Zeleninu slijeme do cedníku a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso na něm několik minut restujeme. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme do poloměkka. Necháme je vychladnout a potom je nakrájíme na měsíčky. V dostatečném množství oleje dílky brambor osmažíme dozlatova. Přendáme na papírový ručník a lehce osolíme.

Plátky masa naskládáme na talíře, přelijeme výpekem a obložíme orestovanou zeleninou.

Podáváme s americkými bramborami a ozdobíme salátem a petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 690x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové steaky s jarní zeleninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist