Masové noky se smetanou
Suroviny
400 g mletého masa (hovězí a vepřové)
40 g bílého chleba
mléko
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
několik listů čerstvé bazalky
300 ml tekuté šlehačky
1 červená paprika
sůl
bílý pepř
Postup
Bílý chléb nakrájíme na kostky a zalijeme vlažným mlékem. Až se dostatečně nasáknou, přebytečné mléko vymačkáme a dáme společně s masem do mísy. Přimícháme najemno nakrájenou a na oleji orestovanou cibuli, najemno nasekanou bazalku (2 lístky schováme na ozdobu), sůl, pepř a prolisovaný česnek.
Masovou směs rukama propracujeme a vytvoříme noky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji. Opečené noky naskládáme do malého kastrůlku a zalijeme šlehačkou. Několik minut je dusíme, dokud šlehačka nezhoustne. Potom noky naskládáme do misky, omáčku dle chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a nalijeme přes masové noky. Nakonec vše ozdobíme bazalkou a na nudličky nakrájenou červenou paprikou.
Jako přílohu podáváme bílé pečivo a salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 092x
Komentáře receptu Masové noky se smetanou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!