Hovězí s křenem
Suroviny
1 kg hovězího masa (nakrájíme na proužky)
2 lžíce slunečnicového oleje
12 malých cibulek
30 g hladké mouky
2 lžičky kari
2 lžičky cukru
1 lžička mletého zázvoru
0,6 l hovězího vývaru
2 lžíce worcesterské omáčky
3 lžíce nasekané naťové petrželky
sůl
pepř
KŘENOVÁ PASTA:
strouhaný křen
smetana
ocet
sůl
pepř
Postup
V kastrolu rozpálíme olej a dohněda na něm opražíme maso. Vyndáme a necháme osušit. Do kastrolu přidáme cibulky a na mírnějším ohni je dohněda osmažíme. Opež vyndáme a necháme na ubrousku osušit. Teď do kastrolu přidáme mouku, kari, cukr, zázvor a 1 minutu vše za stálého míchání zasmažíme. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme worcester, dle chuti sůl a pepř a znovu přivedeme k varu. Vrátíme do omáčky maso a cibulky, přimícháme petržel a opět přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme v troubě při 160 °C, dokud maso nezměkne.
Před podáváním přimícháme křenovou pastu. Ochutnáme, přisolíme, připepříme a ozdobíme naťovou petrželí.
Pozn.: Křenovou pastu připravíme ze strouhaného křenu, smetany, octa a koření.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 129x
Komentáře receptu Hovězí s křenem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!