Čokoládová bábovka
Suroviny
90 g hořké čokolády na vaření
6 žloutků
kousek vanilky (příp. vanilkový cukr)
100 g cukru
1 lžička skořice
50 g nastrouhaných mandlí
60 g mletých ořechů
6 bílků
250 g šlehačky
2 lžíce cukru
Postup
Formu na bábovku vytřeme máslem a pocukrujeme.
Čokoládu rozlámeme a pomalu rozvaříme, přidáme žloutky, vanilku, polovinu cukru, skořice a připravíme čokoládový krém. Vedle v míse smícháme nastrouhané suroviny.
Z bílků připravíme tuhý sníh a pomalu přidáváme zbytek cukru. Čtvrtinu sněhu přidáme do čokoládového krému, zbytek do oříšků.
Opatrně mícháme, aby nám sníh "nespadl". Těstem naplníme formu a pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě 35 - 40 minut. Po upečení můžeme ozdobit šlehačkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 421x
Komentáře receptu Čokoládová bábovka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!