Grilovaná kotleta se smaženou petrželovou natí
Suroviny
4 vepřová žebírka (kotlety) po 120 až 150 g
2 lžíce oleje
1 - 2 lžíc emásla
sůl
grilovací směs
200 g čerstvé petrželky
2 - 3 vejce
150 g polohrubé mouky
sůl
pepř
hladká mouka
olej na smažení
Postup
Žebírka (kotlety) po okrajích několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme, pokapeme olejem a necháme 2 - 3 hodiny odležet. Poté na mřížce grilujeme. Hotové potřeme změklým máslem.
Dílky petrželových stonků (natě) propláchneme, vysušíme a poprášíme hladkou moukou. Jednotlivou nať namáčíme zlehka do rozmíchaného vejce a obalíme v polohrubé mouce. Ihned dáváme dá horkého oleje a usmažíme dozlatova. Před podáváním osolíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 940x
Komentáře receptu Grilovaná kotleta se smaženou petrželovou natí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!