Vepřové se zeleninou
Suroviny
2 plátky (po cca 150 g vepřové plece)
1 cibule
olej
kmín
mletá paprika
majoránka
pepř
1 balení mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
Postup
Na oleji osmahneme cibulku do sklovata, na cibulce necháme zatáhnout plátky masa. Zalijeme vodou, dostatečně osolíme a okořeníme dle chuti (kmín, jemný poprašek papriky přes maso, špetka majoránky). Maso vydusíme pod poklicí do měkka (cca 30 min). Jakmile je maso měkké, vytáhneme jej ze šťávy zvlášť na misku a do šťávy vsypeme mraženou zeleninu. Tu pouze ohřejeme (nijak zvlášť nedusit), dosolíme dle chuti. Podáváme s bramborovým knedlíkem, rýží nebo bramborami.
Takto připravená je velmi dobrá také krůta nebo kuře. V tomto případě doporučuji při dušení na plátky drůbežího masa položit plátek anglické slaniny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 054x
Komentáře receptu Vepřové se zeleninou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!