Hovězí kýta se špenátem

Suroviny

1 kg zadního hovězího masa (vrchní šál, spodní šál, plec)
1 pórek
3 mrkve
2 cibule
2 l vody
sůl
350 g čerstvého špenátu
1 lžíce másla
česnek
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Špalíček hovězího masa dáme do horké vody a přivedeme rychle k varu (vodu osolíme až po přivedení k varu). Přidáme mrkev a pórek a vaříme asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.

Mezitím připravíme špenát, který nahrubo nakrájíme. Na másle podusíme nakrájenou cibuli a přidáme špenát. Podle chuti můžeme přidat česnek rozetřený se solí, mletý bílý pepř a špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

Maso nakrájíme na silnější plátky a ozdobíme se zeleninou z hrnce. Podáváme se špenátem a vařenými brambory.

Pozn.: Voda, která nám zůstala, může posloužit jako základ pro polévku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 379x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí kýta se špenátem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist