Hovězí kýta se špenátem
Suroviny
1 kg zadního hovězího masa (vrchní šál, spodní šál, plec)
1 pórek
3 mrkve
2 cibule
2 l vody
sůl
350 g čerstvého špenátu
1 lžíce másla
česnek
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
Postup
Špalíček hovězího masa dáme do horké vody a přivedeme rychle k varu (vodu osolíme až po přivedení k varu). Přidáme mrkev a pórek a vaříme asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
Mezitím připravíme špenát, který nahrubo nakrájíme. Na másle podusíme nakrájenou cibuli a přidáme špenát. Podle chuti můžeme přidat česnek rozetřený se solí, mletý bílý pepř a špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
Maso nakrájíme na silnější plátky a ozdobíme se zeleninou z hrnce. Podáváme se špenátem a vařenými brambory.
Pozn.: Voda, která nám zůstala, může posloužit jako základ pro polévku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 379x
Komentáře receptu Hovězí kýta se špenátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!