Hovězí tokáň
Suroviny
800 g předního hovězího masa (krk)
3 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
4 cibule
4 paprikové lusky
1 lžíce rajského protlaku
2 dl červeného vína
2 hrnky masového vývaru
mletý bílý pepř
sůl
2 lžíce másla
Postup
Maso očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dorůžova, poté přidáme maso. Osolíme, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso měkké, zahustíme máslovou jíškou, prošleháme a dobře provaříme. Nakonec přidáme červené víno a na nudličky nakrájené podušené paprikové lusky.
Prohřejeme a podáváme s dušenou rýží nebo bramborem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 902x
Komentáře receptu Hovězí tokáň
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!