Špagety po selském způsobu
Suroviny
(pro 4 osoby)
250 g špaget
500 g rajčat
200 g pórku
200 g mrkve
200 g cibule
100 g celeru
4 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
pepř
tymián
100 g strouhaného sýra (ementál, eidam)
Postup
Rajčata spaříme, sloupneme a rozčtvrtíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce dáme vařit 2 l vody se 2 lžícemi soli a necelou lžící oleje. Do vroucí vody vložíme špagety, 10 minut povaříme, pak zcedíme do síta a rychle propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a promastíme lžící másla. V kastrolu zahřejeme zbytek oleje, přidáme cibuli, mrkev a celr a 5 minut za stálého míchání restujeme. Přidáme rajčata a bez pokličky ještě 5 minut vaříme. Pórek vmícháme nakonec a povaříme asi 1 minutu. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Do zeleniny přidáme špagety, promícháme a povrch posypeme strouhaným sýrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 874x
Komentáře receptu Špagety po selském způsobu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!