Ragú z hovězího srdce
Suroviny
750 g hovězího srdce
1 velká cibule
2 lžíce másla
2 lžíce rajského protlakku
sůl
mletý bílý pepř
mletá pálivá paprika
1/4 l masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
1/8 l kyselé smetany
2 žloutky
2 lžíce nakrájené pažitky
2 lžíce oleje
Postup
Srdce omyjeme, zbavíme všech šlach a zbytků krve a tuku. Očištěné a osušené srdce nakrájíme na 4 cm velké kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na horkém oleji. Přidáme srdce a při střední teplotě opékáme 5 minut.
Rajský protlak smícháme s masovým vývarem a kořením a podlijeme maso. Dusíme pod pokličkou asi 1,5 hodiny, občas zamícháme a dle potřeby podléváme zbylým vývarem. Nakone ragú odstavíme ze sporáku, zahustíme smetanou, rozšlehanými žloutky a hladkou moukou.
Na talíři posypeme pažitkou. Podáváme s barevnými těstovinami a hlávkovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 741x
Komentáře receptu Ragú z hovězího srdce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!