Slavnostní steaky

Suroviny

2 steaky z nevykoštěné roštěnky (cca 400 g)
4 velké brambory
450 g tvarohu
150 g sladké smetany
1 cibule
1 stroužek česneku
1 svazek kopru
1 svazek pažitky
mmletý bílý pepř na špičku nože
2 lžíce bylinkového octa
40 g přepuštěného másla
2x na špičku nože čerstvě mletý černý pepř
2 rajčata
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Nové brambory omyjeme, neoloupané je dáme do alobalu a na plechu pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 225 °C.

Tvaroh rozmícháme se smetanou a nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, nasekaným koprem a nakrájenou pažitkou. Osolíme, přidáme bílý pepř a ocet a dobře promícháme.

Steaky opékáme na zahřátém tuku na dvou pánvích nebo rožníme, a to při velmi vysoké teplotě 7 - 9 minut z každé strany. Hotové osolíme, opepříme. Z trouby vyjmeme brambory, rozbalíme je, přikryjeme utěrkou a zlehka zmáčkneme, aby praskly. Každý brambor potom naplníme dvěma lžícemi krému.

Steaky nakrojíme, ozdobíme rajčaty, petrželkou a podáváme s plněnými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 834x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slavnostní steaky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist