Slavnostní steaky
Suroviny
2 steaky z nevykoštěné roštěnky (cca 400 g)
4 velké brambory
450 g tvarohu
150 g sladké smetany
1 cibule
1 stroužek česneku
1 svazek kopru
1 svazek pažitky
mmletý bílý pepř na špičku nože
2 lžíce bylinkového octa
40 g přepuštěného másla
2x na špičku nože čerstvě mletý černý pepř
2 rajčata
zelená petrželka
Postup
Nové brambory omyjeme, neoloupané je dáme do alobalu a na plechu pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 225 °C.
Tvaroh rozmícháme se smetanou a nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, nasekaným koprem a nakrájenou pažitkou. Osolíme, přidáme bílý pepř a ocet a dobře promícháme.
Steaky opékáme na zahřátém tuku na dvou pánvích nebo rožníme, a to při velmi vysoké teplotě 7 - 9 minut z každé strany. Hotové osolíme, opepříme. Z trouby vyjmeme brambory, rozbalíme je, přikryjeme utěrkou a zlehka zmáčkneme, aby praskly. Každý brambor potom naplníme dvěma lžícemi krému.
Steaky nakrojíme, ozdobíme rajčaty, petrželkou a podáváme s plněnými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 834x
Komentáře receptu Slavnostní steaky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!