Pastýřské kapsy
Suroviny
600 g jehněčí kýty bez kosti
1 lžíce oleje
1 lžička másla
100 g šalotky
2 větší rajčata
3 sladké špičaté papriky
150 g žampionů
40 g másla
1 lžička tymiánu
sůl
mletý černý pepř
1 svazek mladé cibule
1 svazek petrželové natě
chlebová placka
Postup
Maso nakrájíme na kostičky cca 1 cm velké. Šalotku oloupeme, větší kousky rozkrojíme na půlky, rajčata spaříme, zbavíme slupky a dužinu nakrájíme na kostky. Omytou papriku rozkrojíme po délce, očistíme od vnitřků, znovu opláchneme a nakrájíme na proužky. Houby očistíme, opláchneme a necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 150 °C. Na pánvi rozpustíme tuk, přidáme maso a asi 10 minut po všech stranách restujeme. Přidáme máslo, zeleninu a 1 minutu smažíme. Přidáme houby a tymián a smažíme další 2 minuty, potom snížíme teplotu a dosmažíme 5 minut.
Chlebovou placku dáme do trouby a mezitím očistíme mladou cibulku, podélně jí rozkrojíme a omyjeme petržel. Placku vyndáme z trouby a rozkrojíme na čtvrtky. Do každé vykrojíme kapsu a naplníme porcí masa se zeleninou. Petrželovou nať a mladé cibulky rozdělíme k jednotlivým porcím.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 614x
Komentáře receptu Pastýřské kapsy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!