Mandlové cukroví I.
Suroviny
TMAVÉ TĚSTO:
165 g hladké mouky
45 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
120 g másla (Hery)
30 g mandlí
1/2 žloutku
1 lžíce kakaa
SVĚTLÉ TĚSTO:
85 g hladké mouky
25 g moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového cukru
50 g tuku
15 g mandlí
1/4 žloutku
čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva
Postup
Na tmavé těsto prosejeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, nastrouhané máslo, mleté loupané mandle, žloutek a kakao. Zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.
Na světlé těsto prosejeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhaným tukem, mletými loupanými mandlemi a žloutkem. Připravíme těsto, které dáme do chladu odpočinout.
Tmavé těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj kytičky. Ze světlého těsta, které jsme také rozváleli na plát, vykrájíme trojúhelníčky. Oba tvary upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 175 °C. Po vychladnutí přeléváme tmavé kytičky bílou čokoládovou polevou, trojúhelníčky přelijeme "cik - cak" mléčnou čokoládovou polevou a ozdobíme mandlí. Necháme zatuhnout.
Na kytičky rozdělíme po lžičkách čokoládovou pomazátku typu Nutella a následně slepíme s trojúhelníčkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 166x
Komentáře receptu Mandlové cukroví I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!