Hrachové lívance s kysaným zelím
Suroviny
400 g hrachu
3 vejce
2 lžíce strouhané housky
1 houska namočená v mléce
400 g kysaného zelí
50 g oleje
70 g cibule
česnek
majoránka
drcený kmín
mletý pepř
sůl
olej na pečení
Postup
Hrách namočíme na 6 hodin a potom ho uvaříme doměkka. Scedíme a umeleme ho. K této hrachové směsi přidáme vejce, utřený česnek, vymačkanou housku a dle potřeby přidáme strouhanku, okořeníme a osolíme. Dobře zamícháme a dáváme do lívanečníku vymazaného olejem. Pečeme po obou stranách dozlatova.
Zelný salát připravíme tak, že přesekáme kysané zelí, osolíme, přidáme mletý pepř, zalijeme olejem a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 859x
Komentáře receptu Hrachové lívance s kysaným zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!